Новини

От Ямбол тръгва зимно турне на виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и Ибрахим готвят зимно турне в навечерието на Коледните празници. Младите виртуози ще зарадват почитателите на класиката в четири града в страната, като първият им концерт ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следват срещи с публиката в родния им Шумен, в Сливен и в Плевен. Специалният им проект „Клавиртуозно” представя произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист, също и на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Първият концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъде в Ямбол на 30 ноември, в зала „Съвременност” на Културно-информационен център „Безистен”. Билети могат да се закупят на касата на Галерия „Безистен” или да се заявят на телефон: 0876694083.

Това ще бъде втора среща на ямболската публика с младите таланти през настоящата година. В началото на април бе великолепният им концерт „В името на музиката”, отново в ямболския Безистен.

Следваща спирка от сегашното им турне е в Шумен на 1 декември, в зала „Проф. Венета Вичева”.

Музикалното пътешествие продължава на 4 на 5 декември, съответно в Сливен, зала „Зора” и в Плевен, зала „Катя Попова”.

Концертите са с начален час 18.30 часа.

Турнето на двамата музиканти се реализира по Проект „КЛАВИРТУОЗНО” – МУЗИКАЛНИ БИСЕРИ НА ПИАНО ОТ ХАСАН И ИБРАХИМ ИГНАТОВИ”, защитен отсдружение „Сити Арт Студио” пред Министерство на културата. Целта му е – от една страна да популяризира класическото изкуство сред родната публика, включително и сред младите хора, а от друга – да стимулира творческите изяви и разгърне потенциала на двамата пианисти.

Репертоарът от произведения на великите Лист и Шопен не е избран случайно. Той винаги се превръща в музикално „пиршество” за почитателите на клавирното изкуство. А Хасан и Ибрахим Игнатови са способни да го претворят по неподражаем начин. В програмата на концертите са включени още и творби на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Братята-близнаци вече се утвърдиха като имена сред най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта, заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

Проект „Клавиртуозно” – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Източник: Net News

Календар събития

Юни   2024
M T W T F S S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

За Star Productions

Промоутърска агенция Star Productions е създадена през 2015 година.

Фирмата бързо се налага като фаворит в региона при организирането на концерти на български и чужди изпълнители, театрални и оперни представления, фестивали.

Контакт с нас

ул. Александър Стамболийски 6

8600 Ямбол

Телефони:

046 620 292

0876 694 083

0896 847 306

Пишете ни на: contact@star-pr.com